Bevállalós klippel mutatkozik be Galambos Dorina elektro-pop triója

Élete legviccesebb klipjét forgatta Galambos Dorina új együttese, a DIORA első dalához. Az elektronikus, modern hangzásvilágú számhoz szexi videó készült, melynek elején Dorina egy életnagyságú Barbie-dobozban érkezik meg a klip helyszínéül szolgáló lakásba.

 

Galambos Dorina új formációjával, a Diorával a fiatalabb korosztályt szeretné megcélozni, így a hamarosan megjelenő EP dalai leginkább róluk és az őket érintő témákról szólnak: szerelemről, féktelen bulizásról, vágyakról, lázadón, szókimondóan, szexin. „Régóta működő, Fonogram-díjas együttesem, a Mrs Columbo egy jazz kvartett, ahol ismert popdalokat dolgozunk át smooth jazz stílusban, a koncerteken sok improvizációval tarkítva. Ám, ahogy elkezdtek megszületni a saját szerzemények, és megismerkedtem Somogyvári Danival, a zenei producerünkkel, egyre elektronikusabb irányba mentünk el a hangszerelésekkel. Ezeket a dalokat nem szerettük volna a Mrs Columbo repertoárjába beemelni, ezért jött létre a DIORA, ami egy elektro-pop trió, modern, üde hangzással. Ez egy kötöttebb műsor, ami zeneileg igen nagy koncentrációt igényel, sok dologra kell figyelni, számomra ez jelenti a kihívást ebben a projektben” – emeli ki az énekesnő. Az új együttesben is Kovács Norberttel (dobok) és Heigl Lacival (basszusgitár-szintetizátorok) dolgoznak együtt, Dorina az éneklés mellett egy maschine mikro nevű hangszeren is játszik.

A DIORA dalait általában Somogyvári Danival közösen írják, a bemutatkozó Higher! azonban ebből a szempontból kakukktojás, hiszen ennél a számnál Kozma Kata zeneszerző vette ki a legnagyobb részt a munkából. „Még a szövegírást is bevállalta, én csak mondtam neki, hogy miről szeretném, hogy szóljon. Nagyon tetszik, ahogy a szerelmet a drogokkal állítja párhuzamba a szövegben, hiszen tényleg a szerelem a legdurvább cucc! Mikor beüt, nem is tudsz magadról!” – mesélni Dorina. A klipet Szombath Máté és a Cineast stábja készítette. A céljuk nem egy átlagos, „szép” videó volt, hanem egy kicsit trash, vicces és szexi sztori megalkotása. És bár először azt hitték, férfi főszereplő nélkül is le tudják forgatni, a forgatókönyvből gyorsan kiderült, hogy azonnal keresniük kell egy fiút, akire illik a leírás, és nem szégyellős… A tökéletes választás végül Schiszler Soma, az AWS zenekar basszusgitárosa lett.  „A forgatás délután kettőtől hajnal négyig tartott, fel sem tűnt, hogy repül az idő, olyan jól szórakoztunk! Életem legviccesebb klipje lett, van benne cuki kutya, cuki fiú, létrás tánc. Utóbbi az én fejemből pattant ki, és Tóth Glória, a tündéri gyártásvezetőnk mutatott pár mozdulatot, amolyan szabad koreográfia gyanánt. Urbaniczki Zoli, díszlettervező-berendező csinált nekem egy életnagyságú Barbie-dobozt is, ami egy kerekes kocsin gurult, abban próbáltam minél kevésbé imbolyogni, és nem felborulni. Valamint az ő dolga volt az is, hogy minél nagyobb kuplerájt csináljanak a lakásban. Imádom az operatőr, Salvatore Giuliano képi világát, és azt, hogy Máté milyen zseniálisan rávágta a jeleneteket a zenére. Mondjuk nem véletlenül vitte el a legjobb vágás díját a tavalyi Klipszemlén! Remélem mások is olyan jól fognak szórakozni a videón, mint mi!”

© 2019 Magócsi Anikó

Kérdésed van?

Írj nekem

Magócsi Anikó

+36-30-248-3098

aniko.magocsi@gmail.com